Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

NBÚ predložil Správu o kybernetickej bezpečnosti za rok 2021

Na archívnej snímke budova, v ktorej sídli Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) na Budatínskej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

NBÚ zverejnil výsledky prieskumu o kybernetickej bezpečnosti medzi verejnosťou i odpočet plnenia úloh Akčného plánu realizácie Národnej stratégie kybernetickej bezpečnosti na roky 2021 až 2025.

Bratislava 8. júna (TASR) – Riaditeľ Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Roman Konečný v stredu predložil Bezpečnostnej rade SR Správu o kybernetickej bezpečnosti za rok 2021. Po prvý raz v nej NBÚ zverejnil prieskum a odpočet úloh. TASR o tom informovala Kristína Garaiová z kancelárie NBÚ.

Dokument podľa Garaiovej obsahuje všeobecné hodnotenie úrovne kybernetickej bezpečnosti u prevádzkovateľov základnej služby, analýzu pokrokov aj nedostatkov v jednotlivých sektoroch a podsektoroch, stav zamestnanosti a vzdelávanie v tomto segmente či aktivity na legislatívnej aj nelegislatívnej úrovni.

NBÚ zverejnil výsledky prieskumu o kybernetickej bezpečnosti medzi verejnosťou i odpočet plnenia úloh Akčného plánu realizácie Národnej stratégie kybernetickej bezpečnosti na roky 2021 až 2025. "Údaje zozbierali príslušníci NBÚ vlastnou činnosťou, z komunikácie s partnermi doma aj v zahraničí a vo veľkej miere čerpali aj z auditných a samohodnotiacich správ jednotlivých subjektov," priblížila Garaiová.