Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NCZI: Na očkovanie treťou dávkou sa registrovalo takmer 214.000 ľudí

Na snímke očkovanie 3. dávkou vakcíny klientov Domova sociálnych služieb (DSS) v Barci v Košiciach 21. októbra 2021 proti ochoreniu COVID-19, foto z archívu. Foto: TASR – František Iván

Záujemcovia o tretiu dávku sa môžu dať zaočkovať aj bez predchádzajúcej registrácie, stačí, ak sa vo vakcinačnom centre, ktoré očkuje bez registrácie, preukážu platným Digitálnym COVID preukazom EÚ.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) eviduje 213.839 registrácií na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Tretia dávka vakcíny bola podaná doteraz viac ako 120.000 ľuďom. Pre TASR to spresnila hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá.

Najväčší podiel zaočkovaných treťou dávkou tvoria ľudia vo veku 70 až 79 rokov, ktorých je viac ako 49.600. Druhou najpočetnejšou skupinou sú ľudia vo veku 60 až 69 rokov. "V súčasnosti NCZI stále posiela pozývacie SMS správy na očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19," uviedla Sivá.

Pozývacia SMS správa obsahuje PIN kód, ktorý spolu s rodným číslom slúžia na registráciu na stránke www.korona.gov.sk. Každý, kto sa registroval na prvú dávku, dostal už v tom čase PIN kód. Rovnaký PIN kód platí aj pre registráciu na očkovanie treťou dávkou vakcíny a je aj v pozývacej SMS správe. "Ak občan PIN kód nemal, NCZI mu pred zaslaním pozývacej SMS správy na očkovanie treťou dávkou vygenerovalo nový. Ak občan SMS správu s PIN kódom vymazal, nájde ho aj v emailovej správe od NCZI alebo oň môže požiadať prostredníctvom call centra na čísle 02/32 35 30 30," vymenovala Sivá.

Záujemcovia o tretiu dávku sa môžu dať zaočkovať aj bez predchádzajúcej registrácie, stačí, ak sa vo vakcinačnom centre, ktoré očkuje bez registrácie, preukážu platným Digitálnym COVID preukazom EÚ o absolvovaní očkovania druhou dávkou. "Následne zodpovedný pracovník vakcinačného centra priamo na mieste overí podmienky uplynutia stanoveného časového obdobia od podania druhej dávky," dodala Sivá.