Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prihlasovací formulár na antigénové testovanie by mal opäť fungovať

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Objednávanie sa verejnosti na antigénové testovanie je od 24. decembra 2020 stále v pilotnej verzii.

Bratislava 18. januára (TASR) – Formulár umožňujúci verejnosti prihlásiť sa na konkrétne mobilné odberové miesto určené na antigénové testovanie na nový koronavírus je opäť dostupný verejnosti. Na sociálnej sieti o tom informovalo Národné centrum zdravotníckych informácií.

„Antigénové MOM fungujú ďalej bez problémov a rovnako tak funguje bez problémov aj objednávanie sa vybraných skupín na očkovanie," priblížilo.

Národné centrum zdravotníckych informácií zaregistrovalo počas 15 minút takmer pol milióna požiadaviek na testovanie antigénovými aj PCR testami, a to počas tlačovej konferencie, keď bola zverejnená informácia o skríningovom testovaní prostredníctvom MOM. Podľa centra ide o niekoľkonásobné prevýšenie dennej kapacity, na ktorú je objednávkový systém Moje ezdravie v štandardnom režime nastavený.

Z dôvodu technického riešenia situácie centrum dočasne zamedzilo prístup verejnosti k týmto formulárom. Všetky technické zložky od nedeľného večera intenzívne pracovali na opätovnom spustení formuláru.

Objednávanie sa verejnosti na antigénové testovanie je od 24. decembra 2020 stále v pilotnej verzii.