Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NCZI bude posielať cez SMS správy pozvánky na očkovanie treťou dávkou

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Zmeny v podávaní tretej dávky očkovania vyplynuli z pondelkovej aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) v týchto dňoch odošle takmer 1,5 milióna pozývacích SMS správ na očkovanie treťou dávkou proti ochoreniu COVID-19. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

"SMS budú obsahovať PIN kód potrebný pri registrácii na stránke korona.gov.sk,"
spresnila Sivá. NCZI v utorok spustilo registráciu na tretiu dávku očkovania proti ochoreniu COVID-19. Posilňujúcu dávku je možné podať kompletne zaočkovanej osobe vo veku od 18 rokov, najskôr o tri mesiace po aplikovaní poslednej dávky základnej dvojdávkovej očkovacej schémy.

"Registrovať sa môžu aj ľudia, ktorí okrem vakcinácie následne prekonali COVID-19, alebo im boli podané monoklonálne protilátky," priblížila Sivá. Zaregistrovať sa môžu aj osoby, ktoré boli kompletne zaočkované jednodávkovou vakcínou, tie budú vakcinované už po dvoch mesiacoch.

Registrácia je možná na stránke https://vakcinacia.nczisk.sk/registracia-3-vlna. PIN kód nutný na registráciu možno nájsť aj v e-mailoch alebo SMS správach, ktoré prišli po registrácii na prvú dávku, pripomenulo na sociálnej sieti ministerstvo zdravotníctva.

Zmeny v podávaní tretej dávky očkovania vyplynuli z pondelkovej (13. 12.) aktualizácie usmernenia k aplikácii dodatočnej tretej dávky mRNA vakcíny. Slovensko sa tak podľa rezortu zdravotníctva pripojilo k ostatným krajinám sveta, kde tento interval na základe relevantných vedeckých štúdií už skrátili.