Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

NCZI: Štvrtou dávkou vakcíny proti COVID-19 sa zaočkovalo 504 osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromitovanému pacientovi, ktorý má viac ako 18 rokov.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 sa zatiaľ zaočkovalo 504 osôb so zníženou imunitou. Pre TASR to v piatok (8. 4.) uviedla hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá. V čakárni na očkovanie štvrtou dávkou eviduje NCZI štyri osoby.

"Národné centrum zdravotníckych informácií eviduje 504 osôb so zníženou imunitou, ktorým bola podaná posilňujúca štvrtá dávka vakcíny proti ochoreniu COVID-19. V čakárni momentálne čakajú na očkovanie štvrtou dávkou vakcíny štyri osoby,"
spresnila.

Očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromitovanému pacientovi, ktorý má viac ako 18 rokov. "Po podaní troch dávok, ktoré tvoria u týchto osôb so zníženou imunitou základnú očkovaciu schému, im môže byť aplikovaný tzv. booster. Ide v poradí o štvrtú dávku vakcíny. O tejto možnosti by sa mali pacienti vopred poradiť so svojím ošetrujúcim lekárom," uzavrela Sivá.