Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NCZI: Štvrtou dávkou vakcíny proti COVID-19 sa zaočkovalo 723 osôb

Na archívnej snímke očkovanie 3. dávkou vakcíny klientov Domova sociálnych služieb (DSS) v Barci v Košiciach 21. októbra 2021 proti ochoreniu COVID-19. Foto: TASR – František Iván

Očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromitovanému pacientovi, ktorý má viac ako 18 rokov.

Bratislava 11. mája (TASR) - Štvrtou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 sa doposiaľ zaočkovalo 723 osôb so zníženou imunitou. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Alžbeta Sivá.

V čakárni na očkovanie štvrtou dávkou neeviduje centrum žiadne osoby. "Záujemcovia získavajú termíny priebežne," vysvetlila hovorkyňa.

Očkovanie posilňujúcou dávkou proti ochoreniu COVID-19 je odporúčané každému imunokompromitovanému pacientovi, ktorý má viac ako 18 rokov. "Po podaní troch dávok, ktoré tvoria u týchto osôb so zníženou imunitou základnú očkovaciu schému, im môže byť aplikovaný tzv. booster," priblížila Sivá. Pacienti by sa o tom podľa nej mali vopred poradiť s ošetrujúcim lekárom.