Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

NCZI: Treťou dávkou vakcíny je zaočkovaných 217.554 osôb

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

NCZI eviduje najviac zaočkovaných osôb treťou dávkou vakcíny v Bratislavskom, Nitrianskom a Košickom kraji.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Treťou dávkou vakcíny proti novému koronavírusu je zaočkovaných 217.554 osôb. Za uplynulý deň tak tretie očkovanie absolvovalo 10.838 ľudí. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Národného centra zdravotníckych informácií Alžbeta Sivá.

Celkový počet aplikovaných vakcín proti novému koronavírusu je 5.095.141. Prvou dávkou je zaočkovaných 2.550.248 ľudí, druhou 2.327.339 osôb.

NCZI eviduje najviac zaočkovaných osôb treťou dávkou vakcíny v Bratislavskom, Nitrianskom a Košickom kraji. Naopak, najnižšia zaočkovanosť treťou dávkou je v Banskobystrickom a Žilinskom kraji.

Od 26. októbra sa spustila registrácia na tretiu dávku pre ľudí nad 55 rokov, ale aj pre pacientov s chronickým ochorením či osoby s rizikovou prácou. Nahlasovať sa na ňu môžu aj ľudia nad 18 rokov. Rezort však avizoval, že by chcel, aby tretiu dávku dostali ako prvé najohrozenejšie skupiny. V prípade, ak pozvánku na tretiu dávku dostanú ľudia, ktorí majú pocit, že by na ňu nemali ísť, mali by sa obrátiť na svojich všeobecných lekárov.