Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

NCZI vysvetľuje predĺženie tendra na Onkoasist množstvom otázok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide podľa neho o štandardný postup.

Bratislava 20. februára (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) vysvetľuje predlžovanie tendra na projekt Onkoasist množstvom otázok od záujemcov. Ide podľa neho o štandardný postup. Pre TASR to uviedla hovorkyňa centra Veronika Daničová. Lehota na predkladanie ponúk sa opätovne predĺžila, a to do 17. apríla.

"Keďže je v našom jednoznačnom záujme, aby bol projekt úspešný, precízne zodpovedanie otázok môže mať zásadný dosah na rozhodnutie záujemcov, či svoju ponuku predložia alebo nepredložia," skonštatovala hovorkyňa.

NCZI lehotu predĺžilo druhýkrát, pôvodný termín bol 17. februára. Onkoasist má zlepšiť manažment pacientov s rakovinou. Jeho odhadovaná hodnota je takmer 11 miliónov eur bez DPH. Má sa ním zabezpečiť funkčný systém na účel manažmentu cesty onkologického pacienta od príznakov k suspekcii, od suspekcie k diagnóze a následne k začatiu a priebehu liečby od suspekcie vrátane skríningu u zdravých ľudí.

Projekt má tiež zjednodušiť prácu lekára pri zobrazovaní relevantných údajov a následnom vyhodnotení a stanovení správnej liečby. Má okrem iného zrýchliť vývoj a obsah lekárskych vedomostí pri diagnostike a liečbe, ale aj poskytnúť ucelený prehľad dostupných a relevantných údajov o pacientovi.

Ministerstvo zdravotníctva v januári poslalo do NCZI krízový manažment. Ten mal identifikovať dôvody meškania viacerých kľúčových projektov, jedným z nich bol aj OnkoAsist.