Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Slovákom by mala v prípade častých otázok pomôcť infografika od NCZI

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Baumann

Grafické manuály ukážu, ako sa zaregistrovať na tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 s PIN kódom, ale aj bez PIN kódu.

Bratislava 7. januára (TASR) - Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) pripravilo pre verejnosť prehľadné infografiky k najčastejším otázkam. Grafické manuály zverejnené na sociálnych sieťach NCZI ľuďom napríklad vysvetľujú, ako sa zaregistrovať na očkovanie či prihlásiť na PCR alebo antigénové testovanie. Uviedla to hovorkyňa NCZI Alžbeta Sivá.

Manuály tiež ukážu, ako sa zaregistrovať na tretiu dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 s PIN kódom, ale aj bez PIN kódu, ako si opraviť kontaktné údaje, ako sa zaregistrovať na konkrétny termín vakcinácie či si ho zmeniť.

"Infografika odpovie aj na otázku, ako treba správne postupovať, keď majú rodičia záujem o registráciu detí na očkovanie, či ako rýchlo a jednoducho si stiahnuť digitálny COVID preukaz EÚ či ako postupovať v prípade vystavenia certifikátov o výnimke z očkovania, pričom v poslednom menovanom prípade ide o manuál pre zdravotníckych pracovníkov," priblížila Sivá.

Infografiky zverejnilo NCZI na svojich stránkach na sociálnych sieťach. Zverejnenie obrazových materiálov má podľa Sivej pomôcť k odľahčeniu náporu na preplnené telefonické linky call centra NCZI.