Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

DIAĽNIČIARI UPOZORŇUJÚ: Doprava z D3 vedie po obchádzkovej trase

Na archívnej snímke tunel Svrčinovec. Foto: FOTO TASR - Erika Ďurčová

Nákladná doprava nad 7,5 tony nemôže využívať obchádzku cez obce Skalité a Čierne, ale musí využiť blízky hraničný priechod Svrčinovec, uviedla Žgravčáková.

Svrčinovec 10. augusta (TASR) – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) upozorňuje v súvislosti s prácami a obmedzením na úseku diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité, že doprava vedie po obchádzkovej trase. TASR o tom informovala vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková.

Doplnila, že úplná uzávera diaľnice D3 v úseku Svrčinovec – Skalité potrvá do 20.00 h v utorok (31. 8.). "V smere do Poľska vedie obchádzková trasa po ceste prvej triedy I/11 smer Český Tešín cez obec Svrčinovec - Zátky. Trasa obchádzky v smere z Poľska vedie po ceste I/12 s obmedzením do 7,5 tony. Nákladná doprava nad 7,5 tony nemôže využívať obchádzku cez obce Skalité a Čierne, ale musí využiť blízky hraničný priechod Svrčinovec," dodala Žgravčáková.

NDS presunula plánovanú jesennú údržbu na diaľnici D3 na augustový termín. Dôvodom je využitie úsekov diaľnice vrátane tunelov Svrčinovec, Poľana a Považský Chlmec zahraničnou audiovizuálnou produkciou na sedem až desaťdňové nakrúcanie. "Medzi práce sa nám podarilo zahrnúť požiadavku filmárov. Po ich ukončení budú ukončovacie práce, osadzovanie ďalších bezpečnostných zariadení a kontrola úseku, či je spôsobilý a bezpečný pre cestnú premávku. Jesenná uzávera už nebude, toto bude jediná uzávera v tomto roku," uviedol na pondelkovej (9. 8.) tlačovej konferencii v Žiline prevádzkový riaditeľ NDS Peter Peťko.