Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Polícia navrhuje pre Rezešovú väzbu, pri nehode zhoreli traja ľudia

Foto: hirado.hu

Matka Eva Rezešová pre média povedala, že jej dcéra je pripravená niesť plnú zodpovednosť a následky tragédie.

Bratislava 22. augusta (TASR) – Maďarská polícia príslušnej prokuratúre navrhne, aby Evu Rezešovú vzali do vyšetrovacej väzby. Košičanka v utorok spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu, pri ktorej zhoreli traja ľudia a jedna žena sa ťažko zranila. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI to dnes vyhlásila hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová s tým, že súd o jej osude rozhodne zrejme ešte tento týždeň.

Hovorkyňa poznamenala, že dôvodom prečo polícia navrhla väzbu je vážnosť celého prípadu. Vodička bola opitá a navyše cudzej štátnej príslušnosti. Výpoveď 35-ročnej vodičky podľa Beluzsárovej-Beliczovej nie je možné zverejniť.

Foto: hirado.hu
Dcéra ponesie plnú zodpovednosť za celú nehodu, vyhlásila matka Evy Rezešovej

Tragická dopravná nehoda, ku ktorej došlo v utorok 21. augusta v Maďarsku a ktorú spôsobila Eva Varholíková-Rezešová pod vplyvom alkoholu, je podľa jej matky Evy veľkým nešťastím a tragédiou. Uviedla to vo vyhlásení s tým, že sa jej rodina s pokorou a výčitkami na celý život hlboko ospravedlňuje rodinám pozostalých.

"Všetkých nás to veľmi mrzí. Moja dcéra je pripravená niesť plnú zodpovednosť a následky tejto tragédie," uviedla Eva Rezešová.

Varholíkovú-Rezešovú, ktorá s vozidlom BMW spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu, pri ktorej traja ľudia zhoreli v osobnom aute a ďalší cestujúci utrpel ťažké popáleniny, polícia zadržala. Hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová pre TASR uviedla, že 35-ročná Košičanka bola v čase havárie pod vplyvom alkoholu. Podľa jej slov predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili "stredný stupeň opitosti".

Polícia začala Slovenku stíhať pre podozrenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody s následkom smrti. Vodička BMW na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.