Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Nespokojní občania sa chystajú protestovať proti eurovalu

Peter Pčolinský Foto: TASR/Martin Baumann

Nespokojní občania chcú zároveň apelovať na ministra dopravy Jána Počiatka, aby vykonal všetky potrebné kroky, ktorých výsledkom bude nevyplatenie nedávno medializovaných zlatých padákov.

Bratislava 12. júna (TASR) - Nespokojní občania nesúhlasia s ďalším navyšovaním eurovalu. Svoju nespokojnosť prídu vyjadriť v utorok 19. júna o 15.00 h na Zámockú ulicu k Národnej rade (NR) SR.

V ten istý deň sa začne júnová schôdza parlamentu, na ktorej má byť schválený trvalý euroval. Nespokojní občania vyzývajú poslancov, aby odmietli navýšenie eurovalu.

"Uvedený protest má vyjadriť nespokojnosť občanov Slovenska s postupom vlády SR, ktorá podľa medializovaných vyjadrení Roberta Fica predsedu vlády, bude presadzovať v NR SR ďalšie navyšovanie a následnú ratifikáciu eurovalu," informoval občiansky aktivista Peter Pčolinský. Uvedené kroky podľa neho ešte viac zadlžia Slovensko a vtiahnu ho do ešte väčšej finančnej krízy v akej sa nachádza.

"V situácii keď SR ponúka na trhu vládne dlhopisy a požičiava si na splácanie vlastných dlhov a chod štátu, považujeme za nezodpovedné voči vlastným občanom, aby SR požičiavala krajine, kde sa výška podpory štátu nezamestnaným pohybuje až do výšky 1000 eur a vypláca sa ročné až dvojročné odstupné pri odchode zo zamestnania," vyhlásil Pčolinský.

Zdôraznil, že na Slovensku žije polovica občanov na hranici chudoby a takéto rozhodnutia privádzajú krajinu do ešte väčšieho marazmu a obyvateľov do chudoby.

"Vyzývame NR SR a jej poslancov, aby odmietli takéto velikášske gestá voči krajinám, ktoré sa správali nezodpovedne a neúmerne sa zadlžovali, a mysleli aj na vlastných občanov," uviedol Pčolinský.

Nespokojní občania chcú podľa jeho slov zároveň apelovať na ministra dopravy Jána Počiatka, aby vykonal všetky potrebné kroky, ktorých výsledkom bude nevyplatenie nedávno medializovaných zlatých padákov. "Sú absolútne nemorálne a v tejto zložitej sociálnej situácii obyvateľstva aj výsmechom občanom zo strany bývalého ministra dopravy," uzavrel Pčolinský.