Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Neszméry: Po doručení rozsudku využijeme opravný prostriedok

Na snímke obžalovaný Štefan Á. (vľavo) a jeho obhajca František Neszméry. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta odvolanie nepodá.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Neprávoplatne odsúdenému Štefanovi Á. ani jeho obhajcovi Štefanovi Neszmérymu zatiaľ nebol doručený rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý Štefana Á. v kauze falšovania zmeniek TV Markíza odsúdil 12. októbra na 13-ročný nepodmienečný trest.

"Rozsudok a jeho písomné vyhotovenie mne ani môjmu klientovi neboli zatiaľ doručené. Následne po jeho prijatí využijeme opravný prostriedok a odvoláme sa voči vyhlásenému rozsudku," uviedol pre TASR Neszméry. Vecou sa teda v budúcnosti bude zaoberať Najvyšší súd SR.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta odvolanie nepodá. "Odvolanie som v danej veci nepodal, pretože predmetný rozsudok ŠTS Pezinok považujem za dôvodný a zákonný v celom jeho rozsahu," zdôraznil pre TASR.

Súd uznal Štefana A. za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Spomínaný trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň súd obžalovanému uložil peňažitý trest vo výške 5000 eur a ochranný dohľad. Pokiaľ by ho nezaplatil, súd určil náhradný trest v rozmedzí piatich mesiacov väzenia.