Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Nevyčerpané výdavky envirorezortu pôjdu na energetické opatrenia

Na archívnej snímke budova Ministerstva životného prostredia SR na Námestí Ľudovíta Štúra. Foto: TASR - Martin Baumann

Kapitálové výdavky boli pôvodne určené na výkup pozemkov na základe predkupného práva štátu a na obstaranie strojov, prístrojov a zariadení, a to spolu vo výške 285.800 eur.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Nevyčerpané výdavky z predchádzajúcich rozpočtových rokov Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR v sume 321.800 eur sa presunú na financovanie vládou prijatých energetických opatrení. Taktiež aj na plnenie úloh Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) pri implementácii operačného programu Kvalita životného prostredia. Vláda o tom rozhodla na svojom stredajšom rokovaní.

Kapitálové výdavky boli pôvodne určené na výkup pozemkov na základe predkupného práva štátu a na obstaranie strojov, prístrojov a zariadení, a to spolu vo výške 285.800 eur. Tieto financie budú po novom podľa materiálu použité na výmenu neefektívneho osvetlenia za LED, inštaláciu regulačných odrazových panelov za vykurovacie telesá, výmenu bielej techniky za produkty s nízkou energetickou náročnosťou, osadenie termoregulačných hlavíc, prípadne vyregulovanie tepelných sústav v budovách MŽP.

SAŽP žiada o zmenu účelu kapitálového transferu, pretože doposiaľ nezačala proces verejného obstarávania služobného motorového vozidla. Tým sa podľa MŽP rieši nepriaznivá finančná situácia v oblasti materiálno-technického zabezpečenia zamestnancov na úseku vykonávania úloh operačného programu. "Návrhom zmeny účelu použitia kapitálového transferu vo výške 36.000 eur sa rieši materiálno-technické zabezpečenie kľúčových zamestnancov v oblasti IKT, a to na nákup 25 kusov notebookov s príslušenstvom," priblížil rezort.