Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nezaradení poslanci okolo P. Pellegriniho neuspeli s viacerými návrhmi

Na snímke nezaradený poslanec parlamentu SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Martin Baumann

Nezaradení poslanci navrhovali, aby štát ročne prispieval zväzu protifašistických bojovníkov 500.000 eur, pričom by sa tento príspevok mohol každoročne zvyšovať o infláciu.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR okolo Petra Pellegriniho neuspeli s viacerými návrhmi zákonov. Plénum v stredu odmietlo ich novelu zákona o protifašistickom odboji, postavení a pôsobnosti Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov či novelu zákona o majetku obcí.

Nezaradení poslanci navrhovali, aby štát ročne prispieval zväzu protifašistických bojovníkov 500.000 eur, pričom by sa tento príspevok mohol každoročne zvyšovať o infláciu. Pripomenuli, že zväz plní záslužné úlohy presadzovania demokratických princípov, humanizmu a zároveň vyzdvihuje pronárodný odkaz, avšak bez uznávania fašizmu, nacizmu či iných totalitných ideológií.

Novelou zákona o majetku obcí chceli umožniť, aby mohli do vlastníctva obcí z majetku štátu prejsť pozemky v správe Slovenského pozemkového fondu, ktoré sa nachádzajú v zastavanom území príslušnej obce.

Plénum odmietlo aj ich novelu zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. Zvýšiť ňou chceli tarifný plat pre zamestnancov v školstve o desať percent.