Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Poslanci pôsobiaci v Republike podporia za šéfa RTVS Rezníka

Na snímke kandidát a súčasný riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník počas verejného vypočutia kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS na Výbore NR SR pre kultúru a médiá v Bratislave 13. júna 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Voľbu Rezníka označil Uhrík za najmenšie zlo. Väčšina kandidátov je podľa neho liberálne orientovaná, čo označil za problém.

Bratislava 29. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika podporia vo voľbe generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, ktorý telerozhlasu momentálne šéfuje. Na stredajšej tlačovej konferencii to oznámil líder Republiky Milan Uhrík.

Voľbu Rezníka označil Uhrík za najmenšie zlo. Väčšina kandidátov je podľa neho liberálne orientovaná, čo označil za problém. Rezníka chcú podporiť napriek tomu, že nie sú spokojní s doterajším fungovaním RTVS, napríklad s objektivitou spravodajstva a nedostatočnou pluralitou názorov v politických diskusiách.

Poslanci majú voliť nového šéfa RTVS v stredu po 11.00 h. Okrem Rezníka kandiduje Peter Badač, Tibor Búza, Ivan Golian, Peter Janků, Ľuboš Machaj, Vladimír Seman a Daniel Živica.