Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Niektorí členovia štátnej volebnej komisie šli pozorovať voľby

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto: TASR

Slováci si v sobotu volia prezidenta SR.

Bratislava 16. marca (TASR) - Niektorí členovia štátnej volebnej komisie išli pozorovať priebeh volieb do volebných miestností. Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová. Zároveň dodala, že komisia nezaznamenala žiadne závažné podnety týkajúce sa narušenia volieb.

"V súčasnosti je prestávka v rokovaní štátnej komisie, pričom členovia išli voliť, ako aj pozorovať volebné miestnosti. Viem, že sa niektorí zamerali na Petržalku. Je to už na ich osobnom rozhodnutí, kam pôjdu" priblížila Chmelová.

Voľby podľa nej nie sú ničím narušené. "Doposiaľ možno povedať, že voľby prebiehajú regulérne. Cez infolinku sme nezaznamenali mimoriadne podania. Takisto ani štátna komisia neprijala žiadne mimoriadne podania, ktoré by nasvedčovali tomu, že by mali byť voľby v niečom narušené," uzavrela.

Slováci si v sobotu volia prezidenta SR. Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Hlasovať sa dá v 5940 okrskoch, ktoré vytvorilo 2926 obcí. Voľba je dvojkolová, ak teda nebude prezident zvolený v prvom kole, bude druhé. Naplánované je na 30. marca.