Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

NIVAM pokračuje vo webinároch k integrácii ukrajinských detí do škôl

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Webinár sa uskutoční online formou 29. septembra o 14.30 h. V rámci webinára bude vyhradený priestor aj na otázky z praxe.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVAM) pripravil pre vedenie materských, základných a stredných škôl a pedagógov informačný webinár. Seminár projektu Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní bude zameraný na tému Aktivity projektu a podpora škôl v regiónoch. Informuje o tom NIVAM na svojom webe.

Webinár sa uskutoční online formou 29. septembra o 14.30 h. V rámci webinára bude vyhradený priestor aj na otázky z praxe.

Na webinári sa budú venovať predstaveniu projektu a jeho aktivít, opatreniam a odporúčaniam pre prijímanie a integráciu detí a žiakov z Ukrajiny, ale aj tomu, ako komunikovať s rodičmi ukrajinských detí a žiakov a ako pripraviť kolektív a triedu na príchod nového žiaka. Lektorka Monika Duždová sa bude venovať aj možnostiam jazykového vzdelávania detí a žiakov z Ukrajiny.

Organizátorom webinára je NIVAM v spolupráci s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Realizuje sa ako súčasť projektu Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní, ktorý vznikol v spolupráci s Detským fondom OSN (UNICEF).