Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Nominácie na Úradnícky čin roka možno posielať do polovice decembra

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nominovať je možné projekt alebo aktivitu, ktoré sa konali a boli ukončené v období od septembra 2020 do októbra 2021.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Ocenenie Úradnícky čin roka vstupuje do tretieho ročníka. Inovatívne projekty a iniciatívy úradníkov a úradníckych tímov možno nominovať do 15. decembra. TASR o tom informovala Veronika Hincová Frankovská z Inštitútu SGI.

"Naším zámerom je zviditeľniť inšpiratívne úradnícke projekty a tímy, ktoré by mohli byť vzorom pre ostatných. V čoraz zložitejšom svete rastie význam verejných inštitúcií. Pre kvalitu služieb aj dôveru verejnosti je preto dôležité, aby v nich pracovali kvalitní ľudia," uviedla zakladateľka Klubu úradníkov dobrej vôle Zuzana Vargová.

Nominovať je možné projekt alebo aktivitu, ktoré sa konali a boli ukončené v období od septembra 2020 do októbra 2021. Oceneným môže byť celý úrad, jeho časť, ktorá je organizovaná a má vlastné vedenie, alebo skupina úradníkov, ktorí sa na čine podieľali v oficiálnej kapacite vrátane medziodborovej alebo medzirezortnej skupiny. Najlepšie úradnícke činy roka 2021 musia myslieť na používateľov verejných služieb, dosahovať výsledky, byť otvorené a transparentné a zároveň inovatívne. Mená ocenených projektov oznámia počas verejného odovzdávania ocenenia na jar 2022.

Podujatie organizuje Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť v spolupráci s Klubom úradníkov dobrej vôle. Záštitu nad ním prevzala Kancelária prezidentky SR, Úrad vlády SR a Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku.