Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Nominácie na ceny pre pamiatky a múzeá možno podávať do 15. apríla

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Slávnostné odovzdávanie ocenení revue Pamiatky a múzeá sa uskutoční v septembri v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.

Bratislava 29. marca (TASR) - Redakcia časopisu Pamiatky a múzeá, revue pre kultúrne dedičstvo vyhlásila 31. ročník výročných cien časopisu, ktoré udeľuje za najpozoruhodnejšie diela v oblasti poznávania, ochrany a popularizácie kultúrneho dedičstva na Slovensku. "Nominačné návrhy je možné podávať do 15. apríla," uviedla pre TASR Zuzana Vášáryová zo Slovenského národného múzea (SNM), ktoré je spoluvydavateľom časopisu.

Nominačný návrh na diela prezentované, publikované, ukončené alebo realizované v priebehu kalendárneho roka 2021 môže adresovať redakcii odborná i široká verejnosť. Registrácia návrhov prebieha elektronicky prostredníctvom online formulára na www.snm.sk/vcpam.

Nominácie na ocenenia sa týkajú kategórií objav/nález/akvizícia, expozícia/výstava, publikácia/periodická tlač, obnova/adaptácia, reštaurovanie, podujatie, audiovízia/multimédiá.

Nositeľov cien v uvedených kategóriách vyberie redakčná rada časopisu v dvojkolovom hlasovaní. Slávnostné odovzdávanie ocenení revue Pamiatky a múzeá sa uskutoční v septembri v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva. "Prezentácii vybraných projektov je každoročne venované tretie číslo časopisu, ako aj online priestor a weby vydavateľských organizácií," dodáva SNM.

Časopis Pamiatky a múzeá, revue pre kultúrneho dedičstvo vychádza od roku 1952. Štvrťročník s bohatou ilustračnou prílohou a resumé v anglickom a nemeckom jazyku prezentuje aktuálne poznatky v oblasti výskumu, propagácie a popularizácie hnuteľného i nehnuteľného kultúrneho dedičstva na Slovensku.