Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Národný a Masarykov onkologický ústav sa dohodli na spolupráci

Na snímke v popredí generálny riaditeľ Národného onkologického ústavu Tomáš Alscher. Foto: TASR - Pavol Zachar

Riaditeľ MOÚ Marek Svoboda doplnil, že vďaka dohode môžu posúvať klinickú a vedeckú prax. Podľa medicínskeho riaditeľa NOÚ Juraja Pechana sa na základe dohody tiež zintenzívni komunikácia.

Bratislava 24. marca (TASR) - Zástupcovia Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave a Masarykovho onkologického ústavu (MOÚ) v Brne podpísali memorandum o spolupráci. TASR o tom informovala špecialistka pre styk s verejnosťou NOÚ Patrícia Kubicová.

"Tešíme sa na vzájomnú spoluprácu a veríme, že ak sa spojí odbornosť, schopnosti a zručnosti našich špičkových tímov špecialistov, ale i vedeckých pracovníkov, zvýši sa synergický efekt v poskytovaní zdravotnej starostlivosti na najvyššej úrovni, z čoho budú profitovať najmä naši pacienti," povedal generálny riaditeľ NOÚ Tomáš Alscher.

Riaditeľ MOÚ Marek Svoboda doplnil, že vďaka dohode môžu posúvať klinickú a vedeckú prax. Podľa medicínskeho riaditeľa NOÚ Juraja Pechana sa na základe dohody tiež zintenzívni komunikácia. "Naši odborníci budú môcť zdieľať informácie, poznatky a skúsenosti v oblastiach bezprostredne súvisiacich s liečbou, čo im umožní lepšie riešiť aj tie najzávažnejšie a najkomplikovanejšie prípady," dodal.

Masarykov onkologický ústav je najväčšie vysoko špecializované onkologické centrum v Českej republike. Sú v ňom sústredené všetky medicínske odbory pre zabezpečenie komplexnej onkologickej starostlivosti. Národný onkologický ústav je špecializovanou nemocnicou, ktorá je zameraná na poskytovanie komplexnej zdravotnej onkologickej starostlivosti v Slovenskej republike.