Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

NOÚ: Oddelenie klinickej onkológie A prešlo kompletnou rekonštrukciou

Na archívnej snímke logo na budove Národného onkologického ústavu (NOÚ) na Klenovej ulici v Bratislave. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Na novootvorenom oddelení je k dispozícii celkovo 10 jednolôžkových a päť dvojlôžkových izieb, vymenovala Kubicová.

Bratislava 10. januára (TASR) - Oddelenie klinickej onkológie A, ktoré je súčasťou II. Onkologickej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave, prešlo kompletnou rekonštrukciou. Zrekonštruovať sa podarilo všetkých 150 izieb, čiže 249 lôžok v rámci celej nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

Na pracovisku, ktoré primárne poskytuje zdravotnú starostlivosť pacientom s gynekologickými nádormi, ročne hospitalizujú takmer 900 ľudí. "Rozsiahla obnova zahŕňala výmenu okien, podlahy, vymaľovanie stien a novú elektroinštaláciu vo všetkých miestnostiach, komplexnú rekonštrukciu izieb, sociálnych zariadení, vyšetrovne, lekárskej izby či recepcie pri vstupe na oddelenie, zohľadňuje predovšetkým pohodlie a bezpečnosť hospitalizovaných pacientov. Na novootvorenom oddelení je k dispozícii celkovo 10 jednolôžkových a päť dvojlôžkových izieb," vymenovala Kubicová.

Izby podľa jej slov disponujú vlastným novým sociálnym zariadením, sú plne klimatizované, vybavené novými príručnými stolíkmi či vstavanými skriňami. V každej pacientskej izbe je tiež namontovaný germicídny žiarič, bezplatné WiFi pripojenie na internet či veľkoplošná televízia.

"Som nesmierne rád, že naši pacienti sa môžu liečiť a naši kolegovia pracovať v kompletne vynovenom nemocničnom prostredí, v ktorom kvalita poskytovania zdravotnej starostlivosti, bezpečnosť a pohodlie sú na prvom mieste," zhodnotil primár Oddelenia klinickej onkológie A Jozef Šufliarsky.