Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Nová slovenská komédia Invalid: Tvorcovia sľubujú kolosálnu pomstu

Na snímke režisér Jonáš Karásek. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Réžie sa ujal Karásek, Invalid jeho tretím filmom, s ktorým prichádza po úspešných tituloch Kandidát a Amnestie. Za kamerou stál Tomáš Juríček.

Bratislava 31. decembra (TASR) - Nová slovenská komédia má názov Invalid, jej tvorcovia sľubujú divákom v kinách kolosálnu pomstu. Tú avizuje plagát akčnej čiernej komédie s absurdnými situáciami, bizarnými postavičkami, vtipnými hláškami i niekoľkými štipľavými záhoráckymi nadávkami, ktorá vráti publikum do divokých 90. rokov. "S nadhľadom a veľkou dávkou sem-tam nekorektného humoru film otvára ťaživé témy, komplikované rodičovské, manželské či susedské vzťahy aktuálne v každej dobe," približuje nový počin režiséra Jonáša Karáska distribučná spoločnosť CinemArt SK. Film uvedie do kín 9. februára.

V anonymnom slovenskom meste a v čase 90. rokov, šuštiakových súprav, pestrofarebných sák, veľkých magnetofónov a dancefloorovej hudby, videopožičovní na každom kroku, nových spoločenských pomerov, záplavou podvodníčkov a začínajúceho sa organizovaného zločinu a s ním spojeného násilia a korupcie sa odohráva príbeh Laca Hundera. Je údržbárom v múzeu, hrdý na svoju prácu, ale pre svoju cholerickú povahu sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.



Réžie sa ujal Karásek, Invalid jeho tretím filmom, s ktorým prichádza po úspešných tituloch Kandidát a Amnestie. Za kamerou stál Tomáš Juríček. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička. Na autentických dialógoch a replikách sa spolupodieľal Patrik Ryrtmus Vrbovský. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. O hudobnú stránku filmu sa postarali Marcel Buntaj a Matúš Široký, ktorý s trojicou Karásek, Juríček a Hečko spolupracoval aj na spomínaných snímkach Kandidát a Amnestie.

V novej komédii sa predstavia Zdeněk Godla, Gregor Hološka, Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Helena Krajčiová či Sandra Lasoková. V úlohe rómskeho úžerníka diváci uvidia Rytmusa, úlohu člena špeciálnej jednotky si vyskúšal Majk Spirit. Trio hip-hopových hviezd doplní raper Vec.