Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

NOVA požiada o zvolanie mimoriadneho branno-bezpečnostného výboru

Na snímke zľava predseda OKS Ondrej Dostál, Juraj Benčík, František Mikloško, Jozef Kollár, Martin Barto, predseda hnutia NOVA Daniel Lipšic, Juraj Droba, Jana Žitňanská, Štefan Baláž, Kornélia Fabišíková, Rastislav Bielik, Kristína Mišutová a Damián Kováč. Foto: TASR/Martin Baumann

Minister obrany má vysvetliť vládny materiál. Podpredseda hnutia Gábor Grendel nechcel dopredu objasniť, o aký dokument ide.

Bratislava 6. mája (TASR) - Poslanci hnutia NOVA požiadajú spolu s ďalšími opozičnými poslancami o zvolanie mimoriadneho branno-bezpečnostného výboru. Minister obrany Martin Glváč a minister hospodárstva Tomáš Malatinský majú na výbore vysvetliť podrobnosti údajného vládneho materiálu o závislosti Slovenskej republiky na zbrojných a energetických dodávkach z Ruskej federácie.

NOVA materiál v dnešnej tlačovej správe označila za "škandalózny". Podpredseda hnutia Gábor Grendel nechcel dopredu objasniť, o aký dokument ide. Zverejnia ho podľa jeho slov v stredu (7. 5.) predpoludním potom, ako predseda hnutia Daniel Lipšic predloží návrh na zvolanie výboru.

"V čase eskalujúceho konfliktu na Ukrajine predstavuje táto závislosť pre Slovensko vážne bezpečnostné riziko. Preto chceme počuť vysvetlenie ministrov obrany a hospodárstva, ako mienia toto riziko eliminovať,“ uviedol Lipšic v tlačovej správe hnutia. NOVA tiež informuje, že Lipšic sa v pondelok (5. 5.) dohodol s ostatnými opozičnými poslancami výboru na zvolaní mimoriadneho rokovania.