Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Novely zákonov z dielne rezortu financií odštartovali rokovací deň

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Z bodov rezortu financií majú poslanci v utorok prerokovať ešte napríklad novelu ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Diskusiou o viacerých novelách zákonov z dielne Ministerstva financií (MF) SR odštartovalo plénum Národnej rady (NR) SR v utorok ďalší rokovací deň 48. schôdze. Ide napríklad o návrh zákona o bankách či finančnej správe.

Návrhom zákona o bankách sa má transponovať smernica EÚ a harmonizovať právny rámec krytých dlhopisov, ktoré musia spĺňať určité štrukturálne požiadavky. V prípade zákona o finančnej správe dochádza najmä k úprave služobného pomeru príslušníkov finančnej správy a tiež rozšíreniu kompetencií v konkrétne špecifikovaných oblastiach.

Z bodov rezortu financií majú poslanci v utorok prerokovať ešte napríklad novelu ústavného zákona o rozpočtovej zodpovednosti. Právna norma sa týka aj zavedenia limitu verejných výdavkov. Rokovanie o návrhu zákona však poznačili nezhody medzi koaličnými partnermi. SaS chce, aby jeho súčasťou bola aj daňová brzda.