Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Noví ministri si preberajú svoje úrady

Na snímke nový minister financií SR Michal Horváth (vľavo) a jeho predchodca Eduard Heger pózujú počas prevzatia vedenia Ministerstva financií SR v Bratislave v pondelok 15. mája 2023. Foto: TASR Pavel Neubauer

Vláda odborníkov vystriedala dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera.

Bratislava 15. mája (TASR) - Noví ministri si počas pondelkového popoludnia preberajú svoje úrady. Robia tak po tom, ako prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala vládu odborníkov na čele s Ľudovítom Ódorom.

Premiér v pondelok pomenoval päť princípov, ktorými sa chce jeho vláda riadiť. Priniesť chce pokoj, stabilitu a kultivovanú diskusiu. Dôraz bude klásť aj na odbornosť. Kabinet má podľa neho tiež veľkú ambíciu posunúť krajinu dopredu. Ódor zároveň požiadal všetkých členov vlády o definovanie troch priorít súvisiacich s aktuálnym problémami a troch týkajúcich sa budúcnosti Slovenska.

Vláda odborníkov vystriedala dočasne poverený kabinet Eduarda Hegera. Heger požiadal prezidentku o zbavenie poverenia viesť vládu po tom, ako ohlásili odchod ministri Samuel Vlčan i Rastislav Káčer a prezidentka neprijala ani jeden z jeho návrhov, ktoré považoval za stabilnejšie než vymenovanie úradníckej vlády.