Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Novou námestníčkou na NBÚ sa stala Jana Maškarová

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Bola vôbec prvou viceprezidentkou Policajného zboru v dejinách samostatného Slovenska a je jedinou ženou v policajnej hodnosti generálky.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Novou námestníčkou na Národnom bezpečnostnom úrade (NBÚ) sa stala Jana Maškarová. Zastreší najmä medzirezortnú spoluprácu a riadenie procesov v oblasti ochrany utajovaných skutočností. TASR o tom informoval hovorca NBÚ Peter Habara.

"Národný bezpečnostný úrad čakajú v nadchádzajúcich rokoch zásadné výzvy a bolo by takpovediac trestuhodné nevyužiť manažérske skúsenosti pani Maškarovej. Reč je o policajtke, ktorá si prešla impozantnou kariérou celou hierarchiou zboru. Je určite vzorom aj pre mnoho žien, ktoré mylne považujú policajný svet za výlučne mužskú doménu," uviedol riaditeľ NBÚ Roman Konečný pri jej menovaní do funkcie.

Maškarová je absolventkou policajnej akadémie v Bratislave. Počas svojej kariéry pôsobila na viacerých miestach a postoch ako radová policajtka, vyšetrovateľka aj funkcionárka. Stála pri zrode Národnej kriminálnej agentúry. Bola vôbec prvou viceprezidentkou Policajného zboru v dejinách samostatného Slovenska a je jedinou ženou v policajnej hodnosti generálky. Počas svojej kariéry bola opakovane vyznamenaná doma aj v zahraničí, ozrejmil úrad.