Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

Novou šéfkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS je A. Sámelová

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Vo funkcii nahradila Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie.

Bratislava 2. januára (TASR) - Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS sa od 1. januára stala Anna Sámelová. Vo funkcii nahradí Miroslava Frindta, ktorý bol dočasne poverený vedením sekcie. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko.

"S Annou Sámelovou som spolupracoval niekoľko rokov a považujem ju za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky. Pozná veľmi dobre rozhlasové aj televízne spravodajské prostredie," uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj. Oceňuje, že Sámelová nie je len novinárkou praxe, ale má aj teoretické skúsenosti. "Na našu spoluprácu sa veľmi teším a som presvedčený, že bude prínosom nielen pre sekciu spravodajstva, ale celé vysielanie RTVS," doplnil.

Sámelová je zakladajúcou členkou Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Slovensko, spoluautorkou viacerých etických kódexov v oblasti žurnalistiky a bola tiež členkou poroty Novinárskej ceny v Českej republike. V rokoch 2006 - 2012 zastávala post riaditeľky Centier spravodajstva RTVS. Od roku 2017 pôsobí na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Na pozíciu riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS nastupuje 2. januára.

"Návrat do RTVS po vyše desiatich rokoch nie je jednoduchý. Verím však, že spolu s kolegami, ktorí v rozhlasovom a televíznom spravodajstve pracujú, sa nám podarí urobiť kus dobrej práce nielen v hlavných správach, ale aj v prúdovom vysielaní oboch programových služieb RTVS," uviedla Sámelová.