Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Novým predsedom AHS sa stal hovorca Ozbrojených síl Milan Vanga

Asociácia hovorcov Slovenska Foto: AHS

Na kresle podpredsedu ostáva na najbližšie obdobie hovorca Ministerstva hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.

Bratislava 24. januára (TASR) - Novým predsedom Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) sa stal hovorca Ozbrojených síl Milan Vanga. Pre TASR to uviedla Lenka Bosá z AHS.

"Asociácia hovorcov Slovenska (AHS) bude aj po výmene členov Rady AHS slúžiť ako dobrovoľné profesijné združenie hovorcov, ktoré pomáha svojim členom odborne rásť a reaguje na aktuálne otázky hovorcovskej etiky. O novom zložení Rady hlasovali staronoví členovia AHS na riadnom zasadnutí," vysvetlila Bosá.

Žezlo predsedu Rady AHS prebral od Jána Orlovského niekoľkonásobný víťaz ankety Hovorca roka, Milan Vanga (hovorca Ozbrojených síl SR). Na kresle podpredsedu ostáva na najbližšie obdobie Stanislav Jurikovič (hovorca Ministerstva hospodárstva SR). Za nových členov Rady AHS boli riadnym hlasovaním menovaní tohtoroční víťazi ankety Hovorca roka 2013 – Zuzana Eliášová (hovorkyňa ČSOB), Iveta Tyšlerová (hovorkyňa BSK) a Boris Chmel (hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR). Šesticu uzatvára pôvodný člen Tomáš Kráľ (Siemens).

AHS bude podľa Bosej pokračovať v organizácii podujatí, ktoré "pomáhajú profesionálnemu rastu členov a nadväzovaniu širších regionálnych kontaktov". V nasledujúcich mesiacoch sú na programe výjazdové zasadnutia v spolupráci s vysokými školami, odborné workshopy a iné networkingové aktivity. Aktuálny program bude vždy zverejnený na oficiálnej stránke hovorca.sk.

Asociácia hovorcov Slovenska vznikla v roku 2005 ako nezávislá a apolitická profesijná organizácia. Má niekoľko desiatok aktívnych členov a pri internej komunikácii využíva databázu približne 250 hovorcov z celého Slovenska. Fórum je otvorené pre všetkých hovorcov a ľudí zodpovedných za externú komunikáciu na Slovensku v štátnej správe, samospráve a súkromnom sektore.