Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Nový šéf NÚDCH sa poďakoval P. Magátovi a zamestnancom za ich prácu

Bývalý šéf NÚDCH Peter Magát, foto z archívu. Foto: TASR - Dano Veselský

Magát v pozícii šéfa NÚDCH pôsobil od 29. mája 2020.

Bratislava 27. mája (TASR) - Peter Bartoň, ktorý je od štvrtka poverený vedením Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH), odchádzajúcemu riaditeľovi ústavu Petrovi Magátovi aj zdravotníkom poďakoval za náročnú prácu počas pandémie nového koronavírusu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa najväčšieho detského ústavu na Slovensku Dana Kamenická.

"S veľkou pokorou, ale zároveň odhodlaním prijímam túto výzvu, keďže náš ústav je pre mňa, rovnako ako pre mnohých kolegov, srdcovou záležitosťou, pre ktorú sme obetovali veľkú časť svojich životov. Vážim si dôveru, ktorú som dostal, rovnako si uvedomujem aj zodpovednosť, ktorá s ňou ide ruka v ruke," reagoval na zmenu Bartoň.

Magát v pozícii šéfa NÚDCH pôsobil od 29. mája 2020. Bartoň doteraz pôsobil v pozícii zástupcu prednostu Kliniky pediatrickej urológie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a NÚDCH.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v tejto súvislosti informovalo, že svoje pôsobenie Magát ukončil po vzájomnej dohode s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským (nominant OĽANO).