Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Nový šéf Rádia Slovensko R. Bomboš sa moderovania úplne nevzdá

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Ferenčík

Bomboš pracuje v Slovenskom rozhlase od polovice 90. rokov, okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií.

Bratislava 18. januára (TASR) – Novým šéfom hlavného rozhlasového programu RTVS sa stal dlhoročný moderátor a hudobný redaktor Slovenského rozhlasu Roman Bomboš. V pozícii intendanta Rádia Slovensko vystriedal Milana Urbaníka.

Riaditeľ programových služieb SRo Ľuboš Černák pre TASR spresnil, že Bomboš má poverenie od začiatku januára. "Moderovania sa úplne nevzdáva, minimálne príležitostne sa za mikrofónom objaví," uviedol o ňom Černák. S Bombošovým predchodcom takisto RTVS plánuje pokračovať v spolupráci, jej detaily chcú priblížiť neskôr.

Bomboš pre TASR potvrdil, že k počuteľným zmenám príde už od februára. "V prúdovom vysielaní prechádzame na ´jinjang systém´, čiže v jednotlivých blokoch sa počas dňa budú striedať mužské a ženské hlasy. Odchádzame od spoločných vysielaní vo dvojici, moderátorské dvojice sa samozrejme vo vysielaní objavovať budú, ale len počas sviatočného vysielania, alebo pri špecializovaných typoch relácií," uviedol.

Naznačil aj zmeny v moderátorskej štruktúre. "Pri obsadení jednotlivých postov budeme vychádzať z interných radov a hlasy, ktoré majú poslucháči Rádia Slovensko radi, z éteru nezmiznú, len niektoré sa objavia v inom čase," priblížil nový intendant Rádia Slovensko. Avizoval tiež zmeny v rámci hudobného formátu. "Jednotlivé časové bloky podrobíme analýze a budeme sa snažiť, aby hudba korešpondovala s cieľovou skupinou, ktorá sa v danom čase nachádza pri rádiách," ozrejmil.

Bomboš pracuje v Slovenskom rozhlase od polovice 90. rokov, okrem moderovania a hudobnej dramaturgie sa venuje aj tvorbe scenárov podujatí a televíznych relácií.