Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Nový stály predstaviteľ SR pri OSN vo Viedni P.Burian odovzdal listiny

Na archívnej snímke veľvyslanec SR a vedúci stálej misie OSN a OBSE a iných medzinárodných organizácií Peter Burian. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Peter Burian je zároveň aj stálym predstaviteľom pri Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a ďalších medzinárodných organizáciách vo Viedni.

Viedeň 14. júla (TASR) – Nový stály predstaviteľ Slovenskej republiky (SR) pri úradoch OSN vo Viedni Peter Burian v piatok odovzdal poverovacie listiny generálnej riaditeľke Úradovne OSN vo Viedni (UNOV) Gháde Wálíovej. TASR o tom informovalo Informačné centrum OSN vo Viedni (UNIS).

Burian je zároveň aj stálym predstaviteľom pri Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a ďalších medzinárodných organizáciách vo Viedni.

Peter Burian bol v rokoch 2021-23 veľvyslancom pre ľudské práva na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Predtým pôsobil ako osobitný predstaviteľ Európskej únie pre Strednú Áziu, štátny tajomník MZVEZ SR, veľvyslanec v Spojených štátoch, stály predstaviteľ SR pri OSN v New Yorku a veľvyslanec pri Organizácii Severoatlantickej zmluvy (NATO) v Bruseli.

Burian je absolventom Fakulty orientálnych štúdií Petrohradskej štátnej univerzity, píše UNIS.