Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Nových repatriantov v zariadení v Omšení budú testovať v sobotu

Na snímke testovanie na koronavírus. Foto: TASR – Roman Hanc

Druhú vlnu 58 repatriantov prijalo stredisko ZVJS 18. apríla.

Bratislava 30. apríla (TASR) - V Liečebno-rehabilitačnom stredisku Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) v Omšení v okrese Trenčín v noci na utorok (28.4.) prijali ďalších 63 Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia. Aktuálne táto v poradí tretia skupina repatriantov čaká na otestovanie na COVID-19, ktorému sa podrobí v sobotu (2.5.). TASR o tom informovala vo štvrtok hovorkyňa ZVJS Monika Kacvinská.

Zatiaľ ani u jedného Slováka umiestneného v stredisku v Omšení nepotvrdili nákazu novým koronavírusom. ZVJS po prvý raz poskytol na základe požiadavky Ministerstva vnútra (MV) SR priestory v Omšení 8. apríla. Vtedy ubytovali prvých 76 občanov vracajúcich sa zo zahraničia, ktorým vláda SR nariadila karanténne umiestnenie. Keďže všetci z nich mali negatívne testy na ochorenie COVID-19, pokračovali v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.

Druhú vlnu 58 repatriantov prijalo stredisko ZVJS 18. apríla. Rovnako táto skupina repatriantov mala testy na COVID-19 negatívne a pokračuje tak v dvojtýždňovej karanténe v domácom prostredí.