Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Novým členom predstavenstva VšZP sa stal M. Fekete

Na archívnej snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP). Foto: TASR - Pavol Zachar

Od 11. januára je novým riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej VšZP Michal Ďuriš. Na poste nahradil Ľubicu Hlinkovú.

Bratislava 17. januára (TASR) - Novým členom predstavenstva štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) sa od utorka (16. 1.) stal Matej Fekete. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu zdravotníctva Petra Lániková s tým, že ďalšie možné personálne zmeny nebude ministerstvo vopred komentovať.

Do predstavenstva štátnej poisťovne bola vlani okrem Feketeho navrhnutá aj Monika Begánová. VšZP podala Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou žiadosti o vydanie predchádzajúceho súhlasu a následne rozkladom napadla rozhodnutia, ktorými jej vyhovel. V prípade Feketeho ho potom v januári vzala späť. Na otázku, či bude rezort namiesto Begánovej navrhovať iného kandidáta, hovorkyňa odpovedala, že vopred nekomentujú personálne zmeny a informujú o nich prostredníctvom webu.

Od 11. januára je novým riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej VšZP Michal Ďuriš. Na poste nahradil Ľubicu Hlinkovú. Rezort v danom období zmenil stanovy zdravotnej poisťovne a jej predstavenstvo tak mohlo byť dočasne jednočlenné.