Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Novým členom Súdnej rady SR sa stal sudca J. Gandžala

Ilustračné foto Foto: TASR

Pre vyhlásený núdzový stav a nariadený tvz. lockdown sa voľba uskutočnila dištančnou formou.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Novým členom Súdnej rady SR sa v utorok stal sudca Krajského súdu v Banskej Bystrici Ján Gandžala. Získal 100 zo 192 platných hlasov.

Voľba sa uskutočnila na zhromaždeniach sudcov v stredoslovenskom volebnom obvode, ktorý tvoria obvody Krajského súdu v Banskej Bystrici a Krajského súdu v Žiline. Sudcovia odovzdali 192 platných hlasovacích lístkov.

"Za člena Súdnej rady bol zvolený Ján Gandžala. Vstupom do Súdnej rady preberáte zodpovednosť. Na vašich pleciach spočíva to, ako si poradíte s väčšími či menšími výzvami v tejto náročnej situácii. Prajem vám pri výkone funkcie veľa dobrých a spravodlivých rozhodnutí," uviedol pri vyhlasovaní výsledkov predseda hlavnej volebnej komisie Pavol Tomáš.

O osem hlasov menej (92) získala protikandidátka, sudkyňa Okresného súdu Žilina Gabriela Dúbravková. "K výkonu člena Súdnej rady sa budem snažiť pristupovať s pokorou a zodpovednosťou, najmä teraz v o výnimočnej pandemickej situácii. Verím, že dôveru kolegov nesklamem," zareagoval na výsledok Gandžala.

Pre vyhlásený núdzový stav a nariadený tvz. lockdown sa voľba uskutočnila dištančnou formou.

Predseda Súdnej rady Ján Mazák vyhlásil voľbu člena Súdnej rady sudcami v stredoslovenskom volebnom obvode 30. septembra po tom, ako sa funkcie členky Súdnej rady k 15. septembru z osobných a zdravotných dôvodov vzdala jej bývalá šéfka Lenka Praženková.