Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Novým ministrom hospodárstva bude Vazil Hudák

Na snímke Vazil Hudák odpovedá na otázky novinárov v priestoroch parlamentu v Bratislave, 9. júna 2015. Foto: TASR/Michal Svítok

Do funkcie by mal byť vymenovaný v priebehu desatich dní.

Bratislava 9. júna (Teraz.sk/TASR) - Novým ministrom hospodárstva sa podľa očakávaní s najväčšou pravdepodobnosťou stane terajší štátny tajomník ministerstva financií Vazil Hudák. Informuje o tom portál tvnoviny.sk s tým, že v ceste do ministerského kresla mu bránia už len formálne záležitosti.

Hudák bol už dlhšie označovaný za najväčšieho favorita na uvoľnený post po predchádzajúcom ministrovi Pavlovi Pavlisovi. Mal však aj ďalšiu lukratívnu ponuku zo zahraničia, ktorú ale odmietol.

"Život prináša situácie, kedy sa človek musí rozhodnúť. Tu je to rozhodovanie medzi niečím, čo by bolo výhodnejšie pre mňa, finančne a tak ďalej, a niečím, čo by bolo dobré pre Slovensko," povedal pre tvnoviny.sk Hudák.

Nasleduje ešte formálna procedúra, ktorá zahŕňa aj stanovenie termínu a vymenovanie prezidentom SR Andrejom Kiskom. Hudák predpokladá, že ministrom by sa mohol stať do týždňa až 10 dní.