Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Novým mládežníckym delegátom Slovenska pri OSN sa stal Michal Salíni

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nový mládežnícky delegát Slovenskej republiky pri OSN sa v rámci svojej agendy bude zameriavať na priblíženie OSN mladým ľuďom na Slovensku.

Bratislava 26. augusta (TASR) - Novým mládežníckym delegátom Slovenskej republiky pri OSN bude v rokoch 2022 a 2023 Michal Salíni. Je to študent medzinárodných vzťahov na fakulte sociálnych vied Karlovej univerzity v Prahe. Informuje o tom na svojom webe Národný inštitút vzdelávania a mládeže.

Cieľom programu mládežníckeho delegáta je reprezentácia slovenskej mládeže na pôde OSN. Výberová komisia zložená zo zástupcov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Národného inštitútu vzdelávania a mládeže, posledných mládežníckych delegátov Šimona Babjaka a Nikoly Sekerešovej v auguste rozhodla o výbere nového mládežníckeho delegáta Slovenskej republiky pri OSN.

Do výzvy sa zapojilo 54 mladých ľudí, do druhého kola sa na základe bodového hodnotenia prebojovalo päť najlepších kandidátov.

Salíni pochádza z regiónu Turiec, kde vyštudoval Bilingválne gymnázium Milana Hodžu v Sučanoch. Angažoval sa v občianskom združení Mladí pre Martin. Má za sebou pracovné skúsenosti z Kancelárie prezidenta SR, stáže v GLOBSEC-u, Parlamentného inštitútu Českej republiky, ale aj z Letnej školy diplomacie na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR. Zúčastnil sa viacerých krátkodobých Erasmus+ projektov, vycestoval aj na výmenný študijný pobyt do Litvy.

Nový mládežnícky delegát Slovenskej republiky pri OSN sa v rámci svojej agendy bude zameriavať na priblíženie OSN mladým ľuďom na Slovensku. Okrem toho sa bude zameriavať aj na podporu neformálneho vzdelávania v oblasti kritického myslenia a zvyšovanie povedomia o mentálnom zdraví mladých.