Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Novým prezidentom Asociácie štátnych nemocníc SR sa stal Mongi Msolly

Mongi Msolly, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Rozhodli o tom členovia asociácie na svojom zasadnutí, na ktorom sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

Bratislava 12. júla (TASR) - Riaditeľ Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Mongi Msolly sa stal novým prezidentom Asociácie štátnych nemocníc (AŠN) SR. Rozhodli o tom členovia asociácie na svojom zasadnutí, na ktorom sa zúčastnil aj minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO). TASR o tom informovala hovorkyňa AŠN SR Ivana Vaněková.

"Som veľmi rád, že záujem o spoluprácu a dialóg s platformou štátnych nemocníc vyjadrilo vedenie rezortu aj osobnou účasťou na našej členskej schôdzi. Asociácia chce byť partnerom, ktorý bude ministerstvu prinášať konštruktívne návrhy na potrebné zmeny odkomunikované za všetkých jej členov," uviedol Msolly.

Témou stretnutia bola aj príprava štátnych zdravotníckych zariadení na prípadnú tretiu vlnu ochorenia COVID-19, ale aj spolupráca medzi štátnymi a súkromnými nemocnicami či ďalší postup v očkovaní.

Diskutovalo sa aj o príplatkoch pre zamestnancov na tzv. covidových pracoviskách, optimalizácii siete nemocníc a o riešení nedostatku sestier a lekárov špecialistov na Slovensku. AŠN SR avizovala, že má v pláne vytvoriť pracovné skupiny k jednotlivým témam a zintenzívniť stretávanie sa na všetkých úrovniach v rámci rezortu.

Predstavenstvo asociácie tvoria okrem Msollyho aj riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková a riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Roland Schaller.