Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Novým riaditeľom Inšpektorátu životného prostredia Košice je P. Gacík

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Ján Jenčo. Foto: TASR - Martin Baumann

Bývalú riaditeľku Inšpektorátu životného prostredia Košice Angeliku Theinerovú odvolal Jenčo koncom januára tohto roka.

Poša 1. júna (TASR) - Novým riaditeľom Inšpektorátu životného prostredia Košice, stáleho pracoviska v Spišskej Novej Vsi, je Peter Gacík. Médiá o jeho menovaní do funkcie v stredu pri odkalisku Poša vo Vranovskom okrese informoval generálny riaditeľ Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) Ján Jenčo.

"Ide o skúseného manažéra zo štátnej správy, z ministerstva školstva," uviedol s tým, že v prípade košického inšpektorátu je treba prácu riaditeľa zvládnuť tak manažérsky, ako aj organizačne. Jenčo očakáva, že Gacík vykoná na úrade aj personálny audit.

Bývalú riaditeľku Inšpektorátu životného prostredia Košice Angeliku Theinerovú odvolal Jenčo koncom januára tohto roka. Na inšpektoráte boli podľa neho preukázané viaceré pochybenia a niektorí inšpektori si neuplatňovali pri priestupkoch svoje zákonné povinnosti, ktoré mali viesť k ochrane životného prostredia. Na uvoľnenú pozíciu vykonala SIŽP opakované výberové konania.