Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Novým šéfom Štatistického úradu SR bude Alexander Ballek

Štatistický úrad Foto: Teraz.TV

Ballek tak vo funkcii nahradí Ľudmilu Benkovičovú. Tá bola na čele Štatistického úradu druhé funkčné obdobie.

Bratislava 19. októbra (TASR) - Novým šéfom Štatistického úradu (ŠÚ) SR bude Alexander Ballek. Návrh na jeho menovanie dnes schválila vláda. Premiér Robert Fico (Smer-SD) ho teraz predloží prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Ballek tak vo funkcii nahradí Ľudmilu Benkovičovú. Tá bola na čele Štatistického úradu druhé funkčné obdobie. Do funkcie ju druhýkrát vymenovali v roku 2012. Tento post môže zastávať tá istá osoba najviac dve funkčné obdobia nasledujúce po sebe.

"Predsedníčka ŠÚ SR Ľudmila Benkovičová sa k dnešnému dňu vzdala funkcie. V súlade so zákonom svoju rezignáciu odovzdala prezidentovi SR," uviedol hovorca úradu Marián Jánošík.

Ballek v minulosti pôsobil napríklad v Slovenskej agentúre pre rozvoj investícií a obchodu, Slovenskej agentúre pre cestovných ruch či na bratislavskom magistráte.

Kabinet dnes odobril aj vymenovanie nového podpredsedu ŠÚ SR. Tým sa stal František Bernadič. Počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie šéfuje pracovnej skupine Rady pre štatistiku v Bruseli.