Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Blanár prerušil rokovanie do utorka, v sále chýbali predkladatelia

Na snímke podpredseda parlamentu SR Juraj Blanár (Smer-SD) počas 66. schôdze NRSR v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Poslanci sa zídu opäť v utorok (6. 12.) ráno od 9.00 h. Podľa zverejneného programu by sa mali venovať napríklad vládnej novele zákona o energetike.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD) ukončil pondelkové rokovanie parlamentu skôr. V rokovacej sále totiž chýbali predkladatelia viacerých návrhov. Blanár poukázal i na to, že niektorým návrhom počas dňa prepadlo poradie opakovane.

Poslanci sa zídu opäť v utorok (6. 12.) ráno od 9.00 h. Podľa zverejneného programu by sa mali venovať napríklad vládnej novele zákona o energetike. V programe je tiež uvedená správa o činnosti generálnej i špeciálnej prokuratúry.

O 11.00 h čaká poslancov hlasovanie o viacerých prerokovaných bodoch programu. Medzi nimi napríklad o novele zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH). Podľa dohody v koalícii by sa mala DPH dočasne znížiť na desať percent nielen na športoviská, ale aj na gastro.