Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kandidátmi na členov Regulačnej rady sú M. Dudlák a V. Jacko

Na snímke poslanci parlamentu SR počas rokovania v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Na členov rady boli predložené štyri návrhy, zahŕňali Silviu Čuntalovú, Miroslava Dudláka, Ignáca Havrana a Vladimíra Jacka.

Bratislava 9. júla (TASR) – Kandidátmi na členov Regulačnej rady sú Miroslav Dudlák a Vladimír Jacko. Národná rada (NR) SR ich zvolila vo štvrtok. Prezidentka SR Zuzana Čaputová by z nich následne mala vybrať jedného člena rady.

Na členov rady boli predložené štyri návrhy, zahŕňali Silviu Čuntalovú, Miroslava Dudláka, Ignáca Havrana a Vladimíra Jacka. Dvaja kandidáti z nich boli zvolení verejným hlasovaním.

Členom rady môže byť občan SR, ktorý má technické, ekonomické alebo právnické vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a najmenej desať rokov praxe v sieťových odvetviach alebo v cenotvorbe, alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii, alebo má technické, ekonomické alebo právnické vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa a najmenej sedem rokov praxe v sieťových odvetviach alebo v cenotvorbe, alebo v tvorbe koncepcií v energetike, z toho päť rokov v riadiacej funkcii. Takisto musí mať spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu a byť bezúhonný.