Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Konania v oblasti životného prostredia by sa mali spriechodniť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli v utorok do druhého čítania návrh zákona o niektorých opatreniach v pôsobnosti Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR v súvislosti s ochorením COVID-19.

Bratislava 14. júla (TASR) – Konania v oblasti životného prostredia, ktoré sa zastavili v súvislosti so šírením nového koronavírusu, sa majú spriechodniť. Poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli v utorok do druhého čítania návrh zákona o niektorých opatreniach v pôsobnosti Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR v súvislosti s ochorením COVID-19.

Mohlo by sa tak pokračovať v konaniach o integrovaných povoleniach, ktoré potrebujú napríklad skládky či podnikatelia v chemickom priemysle. Rovnako aj v konaniach o určenie osoby zodpovednej za umiestnenie nezákonne umiestneného odpadu. „Cieľom návrhu zákona je prijatie mimoriadnych opatrení, ktoré umožnia pokračovať v konaniach, v ktorých bolo pozastavené plynutie lehôt z dôvodu mimoriadnych opatrení súvisiacich s ochorením COVID-19,“ uvádza sa v materiáli.

Novela v prípade schválenia v parlamente a podpisu prezidentky SR nadobudne účinnosť dňom vyhlásenia.