Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

NRSR: VIDEO: Mikulec ostáva vo funkcii, poslanci ho neodvolali

Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec a vpravo podpredseda vlády SR a minister financií SR Igor Matovič (obaja OĽANO) po hlasovaní o odvolaní ministra vnútra z funkcie, ktoré neschválili 1. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Stanovisko vlády, ktorá odmietla návrh Smeru-SD, odôvodnil minister financií Igor Matovič (OĽANO). Do diskusie sa zapojil aj Mikulec.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) ostáva vo funkcii. Poslanci Národnej rady (NR) SR ho vo štvrtok neodvolali. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 71 poslancov zo 143 prítomných, proti bolo 47, zdržali sa 23, dvaja nehlasovali.

Za návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi hlasovali okrem poslancov Smeru-SD a väčšiny opozičných nezaradených poslancov aj viacerí poslanci SaS a Sme rodina. Z klubu SaS sa zároveň niekoľkí zdržali, odídenec z klubu SaS Martin Klus hlasoval proti. Z klubu Sme rodina odvolávanie podporili Martin Borguľa, Adriana Pčolinská, Peter Pčolinský a Romana Tabák. Návrh nepodporili poslanci OĽANO či poslanci Za ľudí Juraj Šeliga a Jana Žitňanská, ako aj Ján Mičovský (nezaradený).



Návrh na vyslovenie nedôvery Mikulcovi podal už niekoľkýkrát opozičný Smer-SD. Diskusia k návrhu na jeho odvolanie sa skončila ešte 15. novembra. Návrh predniesol predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico, vyjadril sa aj v závere diskusie. Mikulcovi vyčítal nezvládanie migračnej krízy, kritizoval aj riadenie rezortu.

Stanovisko vlády, ktorá odmietla návrh Smeru-SD, odôvodnil minister financií Igor Matovič (OĽANO). Do diskusie sa zapojil aj Mikulec. Odmietol argumenty opozície, označil ich za zavádzanie verejnosti. Migračnú vlnu podľa neho Slovensko zvláda dobre. Zopakoval potrebu ochrany vonkajších hraníc Schengenu.