Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Mimoriadny európsky výbor bude schvaľovať stanovisko na Európsku radu

Na archívnej snímke predsedníčka výboru Vladimíra Marcinková (klub SaS) 15. decembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Odpoveď Európskej únie a zvyšku demokratického sveta musí byť podľa predsedníčky výboru Marcinkovej tvrdá, ale stále sledujúca jeden hlavný cieľ - mier.

Bratislava 24. februára (TASR) - Vo štvrtok popoludní o 14.30 h mimoriadne zasadne Výbor Národnej rady (NR) SR pre európske záležitosti. Schvaľovať bude stanovisko Slovenska na mimoriadne zasadnutie Európskej rady v Bruseli, na ktorom sa zúčastní slovenský premiér Eduard Heger (OĽANO). TASR o tom informovala predsedníčka výboru Vladimíra Marcinková (klub SaS).

"Ukrajina, to sú naši priatelia, susedia a blízki. Stojíme na ich strane, vyjadrujeme im podporu, a vynaložíme všetky naše sily na to, aby sme im boli oporou my, aj celá Únia," vyhlásila Marcinková. Dodala, že vojna nebola takto blízko nás od roku 1945. "História si vojnových štváčov pamätá, a bude si pamätať aj Vladimira Putina," poznamenala.

Odpoveď Európskej únie a zvyšku demokratického sveta musí byť podľa predsedníčky výboru tvrdá, ale stále sledujúca jeden hlavný cieľ - mier. "V tom sa slabí lídri líšia od tých silných. Slabosi nie sú schopní blahobyt svojej krajiny a občanov zabezpečiť poctivou politikou, a tak si vyberajú agresiu, aby aspoň naoko vyzerali silní. Skutočne silná politika neprelieva krv, nerúca, ale buduje, reformuje, zabezpečuje spravodlivosť a má za cieľ mier, pravdu a dialóg," skonštatovala.

Ruský prezident vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.