Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Návrh na odvolanie premiéra predloží Pellegrini, Smer a nezaradení

Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič. Foto: TASR Pavol Zachar

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov.

Bratislava 20. júla (TASR) – Spoločný návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer-SD a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami Národnej rady SR. TASR o tom v pondelok informovala Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

Podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár pre TASR doplnil, že v strane uvítali Pellegriniho krok pridať sa k iniciatíve Smeru-SD. Hovorca Smeru-SD Ján Mažgút dodal, že návrh predloží Blanár zajtra.

Poslanci okolo Pellegriniho minulý týždeň vyzvali premiéra, aby z funkcie odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce. Tvrdia, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. Podobne to vidia aj poslanci Smeru-SD. Obe strany začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Potrebných je aspoň 30 podpisov.

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.