Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

NRSR odmietla viaceré návrhy Čepčeka a nezaradených poslancov z ĽSNS

Martin Čepček, archívne foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Neuspel ani s novelou zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Národná rada (NR) SR v utorok odmietla viaceré návrhy nezaradených poslancov z ĽSNS aj nezaradeného poslanca Martina Čepčeka.

Do druhého čítania neprešla ústavná zmena, ktorou chceli poslanci z ĽSNS pripraviť legislatívnu pôdu pre dôkladnejšiu ochranu slovenských lesov, obmedzenie živelnej ťažby a zastavenie nekontrolovaného vývozu dreva. Poslanci z tejto strany neuspeli ani s ústavným návrhom na zníženie počtu poslancov parlamentu zo 150 na 100.

Čepčekovi neprešli dva návrhy novelizácie zákona o hazardných hrách. Jedným chcel docieliť, aby sa aspoň časť odvodov z hazardných hier minula na prevenciu a liečbu závislosti od hrania. V druhej novele okrem iného navrhoval napríklad vypustiť možnosť prevádzkovať herne v moteloch a penziónoch, ale aj v budovách pre kultúru a verejnú zábavu.

Neuspel ani s novelou zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Navrhoval zákaz predaja nápojov s obsahom kofeínu alebo taurínu nad vymedzený limit neplnoletým osobám.