Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Osobám vylúčeným z hrania hazardných hier sa stávkovanie nezakáže

Podporovatelia zákazu hazardu čakajú pred pojednávaním ohľadom všeobecného nariadenia o zákaze hazardu na Krajskom súde v Bratislave 29. marca 2018. Foto: TASR - Marko Erd

Novela mala za cieľ doplniť pravidlá ochrany hráčov hazardných hier a zakázať stávkovanie tým osobám, ktoré sú evidované v registri fyzických osôb vylúčených z hrania hazardných hier.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Osoby, ktoré sú evidované v registri fyzických osôb vylúčených z hrania hazardných hier, nebudú mať zakázané stávkovanie. Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok neschválili novelu zákona o hazardných hrách z dielne opozičného hnutia Sme rodina.

Novela mala za cieľ doplniť pravidlá ochrany hráčov hazardných hier a zakázať stávkovanie tým osobám, ktoré sú evidované v registri fyzických osôb vylúčených z hrania hazardných hier. Týmto opatrením sa podľa predkladateľov mali obmedziť najmä finančné a sociálne následky hrania týchto hier.

Poslanci mienili novelou zaviesť povinnosť pre prevádzkovateľa hazardnej hry, aby na tieto účely zákazu využívania ich služieb využíval register vylúčených osôb a požadoval predloženie preukazu totožnosti.