Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Plošné očkovanie poslancov je otázne, B. Kollár vyzval nevyužiť ho

Ilustračné foto. Foto: TASR – Dano Veselský

Viaceré poslanecké kluby už pred časom avizovali, že možnosť prednostného očkovania neplánujú využiť.

Bratislava 26. februára (TASR) – To, či sa budú poslanci Národnej rady SR plošne očkovať proti ochoreniu COVID-19, je ešte otázne.

Predseda parlamentu Boris Kollár na utorkovom zasadnutí poslaneckého grémia požiadal kluby, aby opätovne prehodnotili záujem o očkovanie a nahlásili počty záujemcov. Pre TASR to uviedla Kollárova hovorkyňa Michaela Jurcová. Kollár poslancov opäť vyzval dôkladne zvážiť túto možnosť.

„Pokiaľ nie sú chronicky chorí, nemajú zdravotné komplikácie, prípadne vyšší vek, predseda parlamentu poslancov požiadal, aby túto možnosť nevyužili a prenechali možnosť prednostného očkovania určeným skupinám," uviedla pre TASR Jurcová. Nevedela konkretizovať, dokedy majú kluby nahlásiť počty poslancov a ani to, kedy by sa mohlo očkovanie konať. Bude to podľa nej závisieť od záujmu poslancov.

Kancelária NR SR má na základe oslovenia ministerstvom zdravotníctva zistiť počty poslancov, ktorí majú záujem sa zaočkovať ako súčasť kritickej infraštruktúry štátu v súvislosti s riadnym zabezpečením chodu krajiny.

Viaceré poslanecké kluby už pred časom avizovali, že možnosť prednostného očkovania neplánujú využiť.