Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Začalo sa zasadnutie NRSR, poslanci diskutujú o dotáciách pre kultúru

Na snímke ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽaNO) počas 16. schôdze NR SR 22. októbra 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Ďalším balíkom zmien chce rezort kultúry v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu riešiť napríklad predĺženie platnosti vstupeniek.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR pokračujú v rokovaní diskusiou k vládnym návrhom z dielne Ministerstva kultúry (MK) SR, o ktorých rokujú zrýchlene. Tretí deň 16. schôdze začali vládnym návrhom zákona o zákona o poskytnutí dotácií v pôsobnosti MK. Vo štvrtok čaká poslancov aj tradičná hodina otázok.

Zákon o poskytovaní dotácií by mal umožniť rezortu poskytnúť príspevok zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.

Ďalším balíkom zmien chce rezort kultúry v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu riešiť napríklad predĺženie platnosti vstupeniek a tiež zrušenie odvodov do umeleckých fondov.